Què és aquesta campanya?


“El CIEMEN presenta la campanya "Hi tens dret! El català depèn de tots", creada amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania, especialment els joves, sobre els seus drets lingüístics.

La iniciativa, que consisteix en una campanya viral de5 vídeos i 6 infografies, tracta àmbits clau sobre els drets lingüístics dels catalanoparlants, com ara la seva relació amb el comerç i el consum, amb la justícia, amb la formació reglada, amb l’atenció sanitària i amb els cossos policials i forces de seguretat.”

A partir del convenciment que la protecció legal d'una llengua no és suficient per garantir-ne la defensa efectiva, la campanya posa èmfasi en la necessitat que els parlants de la llengua catalana siguin conscients dels seus drets lingüístics i estiguin disposats a exercir-los.

Malgrat l’existència de campanyes anteriors, el CIEMEN destaca el coneixement insuficient sobre els drets lingüístics, fora dels cercles de població més conscienciats sobre la situació del català.

La campanya compta amb aquest web que recopila els vídeos de la campanya, infografies i articles sobre els drets lingüístics garantits per la legislació vigent. El lloc proporciona explicacions clares i comprensibles sobre els drets lingüístics adaptades a tots els ciutadans, sense que calgui tenir formació jurídica, així com una secció de preguntes freqüents (FAQS) per informar sobre els mecanismes per exercir reclamacions lingüístiques.

La campanya compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


Sobre el CIEMEN

El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) és una organització dedicada a la defensa dels drets dels pobles sense estat, a la promoció de la diversitat cultural i la igualtat de drets. Amb seu a Barcelona, el CIEMEN treballa en col·laboració estreta amb altres entitats i agents socials.


Entrades populars

Preguntes freqüents

      

_

CIEMEN - Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions campanya@ciemen.cat